Intézetünk története címszavakban

Utolsó módosítás: 2018. június 20.

Kezdetek:
Az 1990/1991-es tanévben erősödött meg annyira a pszichológia szerepe a tanárképzésben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, hogy lehetőség nyílt a Pszichológia Tanszék megalakulására, Estefánné Varga Magdolna vezetésével. Az első év kiemelt feladata volt a pszichológia tárgyak oktatása a tanárképzésben.
A következő évben a feladatok bővültek, ugyanis az 1991/1992-es tanévtől indult a Pszichológia Tanszéken a szociálpedagógia szak, amelyet valamilyen tanári szakkal (angol, biológia, német, történelem) párosítva lehetett elvégezni. A szak szakmai képviselői: Estefánné Varga Magdolna és Ludányi Ágnes.
1998-ban a fejlődés újabb lépcsőfokaként létrejött a Pszichológia Intézet, két tanszékkel. A Szociálpedagógia Tanszék 2002-ben különvált, Ludányi Ágnes vezetésével.
2007-ben alakult a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, tanszékünk azóta a kar önálló tanszékeként működik. Vezetője 2014 júliusáig Estefánné Varga Magdolna volt. 2016-ban a tanszék intézeti formát vett fel, innentől a neve: Pszichológia Intézet. Előbb Héjja-Nagy Katalin, majd Mező Ferenc vette át a Pszichológiai Intézet vezetését.

 

.

 

 


< Vissza